Braadworst 300 gram

BRAADWORST

Braadworst is onmisbaar in de herfst en winter bij een lekkere stamppot. Maar een braadworst op de barbeque is ook ontzettend lekker. Er zit veel verschil in de kwaliteit van braadworsten.
Onze braadworsten komen van eerlijk vlees en dat proeft u!

BEREIDINGSTIP

  • Braadworst in de koelkast laten ontdooien en voor het bakken op kamertemperatuur laten komen.
  • Eerst even wellen: vul een pan met heet water en breng deze aan de kook. Sluit de warmtebron af en leg de worst erin.
  • Na een paar minuten slaat de worst dof en wordt hij ondoorzichtig. Haal de worst uit de pan en droog de worst af.
  • Doe wat boter in de pan en zet de warmtebron weer aan (op matig).
  • Wanneer de boter gesmolten is en een beetje schuim is ontstaan mag de worst in de pan.
  • Bak de worst een minuut of 2 aan een zijde en draai hem vervolgens om. Niet in de worst prikken!!
  • Braad de andere zijde ook 2 minuten.
  • Voeg een half kopje warm water toe, pas hierbij op voor eventuele spetters.
  • Sluit de pan en zet het vuur op laag. Na ongeveer 15 minuten heeft u een heerlijke verse worst en heerlijke jus.

Verse worst op de barbecue of grillen dat kan natuurlijk ook! Start met een gewelde worst op kamertemperatuur. Prik tijden het grillen niet in de worst, maar werk met een spatel of tang (anders lopen de sappen eruit). De garingstijd is ongeveer 7 minuten op matig houtskoolvuur.

De aanbevolen kerntemperatuur is rond de 70 graden Celsius, raadpleeg hiervoor onze kerntemperaturentabel. Gebruik eventueel een kernthermometer.

INGREDIËNTEN
Vlees van onze Hereford Runderen

€ 3,25
Aantal
Toegevoegd aan je winkelmandje
Braadworst 300 gram
€ 3,25
‹ Verder winkelen
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ›