Sucade 400 gram

SUCADELAPPEN

Een sucadelap wordt ook wel suddervlees genoemd. Vlees wat heerlijk mals is en waarmee u perfect stoofvlees kan bereiken. Sucadelappen komen uit het schouderstuk van het rund. In het midden van het vlees loopt een dun zenuwpeesje waar de sucadelap die boterzachte malsheid en typische volle smaak aan ontleent. 

BEREIDINGSTIP

  • Sucadelappen in de koelkast laten ontdooien.
  • Het is belangrijk om de sucadelappen op kamertemperatuur te laten komen, minimaal 25-30 minuten
  • Boter in de braadpan verhitten op een matig vuur
  • Sucadelappen even aanbraden.
  • De volgende stap is vocht bij het vlees schenken. Zorg ervoor dat dit vocht warm in iedergeval op kamertemperatuur is of zelfs nog beter, heet is. Als je koud vocht zou toevoegen, dan trekken de vezels in de sucadelap samen en kan het niet genoeg vocht opnemen waardoor het taai wordt. In wat voor soort vocht je de sucadelappen stooft is geheel naar eigen keuze, zo kun je water, bier of wijn naar keuze toevoegen.
  • Zorg dat het vlees niet helemaal onderstaat. Voeg de kruiden naar keuze toe. Laat 2 á 3 uur op laag vuur stoven. Als de zeen zacht is dan is het vlees gaar.

INGREDIËNTEN
Vlees van onze Hereford runderen.

€ 6,95
Aantal
Toegevoegd aan je winkelmandje
Sucade 400 gram
€ 6,95
‹ Verder winkelen
Winkelmandje
4 artikelen
€ 1234,68
Bestellen ›